Blog

go btm

Ρόδι

Ιδιότητες :

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες. Περιέχει επίσης ψηλές ποσότητες φυτικών ινών ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.

  • Επιβραδύνει τη γήρανση
  • Προστατεύει τα νεφρά
  • Αναζωογονεί το ήπαρ
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Έχει αντιαλλεργική δράση
  • Αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις
  • Προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη
  • Δρα κατά του καρκίνου μαστού
  • Δρα προστατευτικά στον καρκίνο του δέρματος
  • Προστατεύει το DNA
  • Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση
  • Ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο
  • Προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ
  • Προστατεύει από την οστεοαρθρίτιδα

Προϊόντα :

  • Πετιμέζι Ροδιού
  • Σιρόπι Ροδιού
  • Βαλσάμικο Ξύδι Ροδιού
  • Κρέμα Ροδιού
  • Ροδοαμύγδαλο
  • Μουσταλευριά Ροδιού

Χρησιμοποιείται :

Σαν γλυκαντικά σε ζεστά ή κρύα ροφήματα, κέικ, πίττες, κρέπες, σαλάτες, κρέατα, πουλερικά, θαλασσινά, σάλτσες, λαχανικά, ζυμαρικά, μυζήθρα, γιαούρτι, παγωτό, φέτα, σε φέτα ψωμί, κλπ