Ιδιότητες :
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες. Περιέχει επίσης ψηλές ποσότητες φυτικών ινών ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.
- Επιβραδύνει τη γήρανση
- Προστατεύει τα νεφρά
- Αναζωογονεί το ήπαρ
- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
- Έχει αντιαλλεργική δράση
- Αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις
- Προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη
- Δρα κατά του καρκίνου μαστού
- Δρα προστατευτικά στον καρκίνο του δέρματος
- Προστατεύει το DNA
- Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση
- Ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο
- Προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ
- Προστατεύει από την οστεοαρθρίτιδα
Προϊόντα :
- Πετιμέζι Ροδιού
- Σιρόπι Ροδιού
- Βαλσάμικο Ξύδι Ροδιού
- Κρέμα Ροδιού
- Ροδοαμύγδαλο
- Μουσταλευριά Ροδιού
Χρησιμοποιείται :
Σαν γλυκαντικά σε ζεστά ή κρύα ροφήματα, κέικ, πίττες, κρέπες, σαλάτες, κρέατα, πουλερικά, θαλασσινά, σάλτσες, λαχανικά, ζυμαρικά, μυζήθρα, γιαούρτι, παγωτό, φέτα, σε φέτα ψωμί, κλπ