English (United Kingdom)

Share

Untitled 1

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι ροδιού
  • λίγο αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας κουάκερ (βρώμη στιγμής)
  • μερικά κυβάκια (πολύ μικρά) βούτυρο
  • πολύ λεπτές φέτες κόκκινης πιπεριάς
  • πολύ λεπτές φέτες πράσο ή κρεμμύδι ξερό
  • φύλλα ρόκας για σερβίρισμα

Μέθοδος εκτέλεσης

Χτυπήστε τα αυγά, με το αλάτι, τη βρώμη, το πετιμέζι και το βούτυρο σε ένα μπολ, μέχρι να μην υπάρχει ίχνος αδιάλυτου ασπραδιού όταν σηκώνετε το πηρούνι.
 
Ζεστάνετε ένα τηγάνι αντικολλητικό άδειο, σε μέτρια φωτιά.
 
Ενα κόλπο που έχω ανακαλύψει για να μην μου κολλά η ομελέτα στο τηγάνι (ακόμα και το αντικολλητικό) είναι να βάζω λίγο νερό να κοχλάσει στο τηγάνι. Μετά το αδειάζω και το ξαναβάζω στη φωτιά, να στεγνώσει η υγρασία του.
Τότε ξέρω πως οι πόροι του τηγανιού έχουν διασταλεί και συσταλεί, ώστε να μην κολλήσει η ομελέτα.
 
Τότε βάζω ελαιόλαδο και ξεκινώ το τηγάνισμα.
 
Ρίξτε τα αυγά και αφήστε να πιάσει κρούστα από κάτω. Σηκώνετε λίγο λίγο τις πλευρές ώστε να χύνεται το ωμό μίγμα από κάτω και να ψήνεται κι αυτό. Απλώστε τις φέτες πιπεριάς και πράσου στην επιφάνεια και βάλτε την ομελέτα κάτω από το γκριλ. Αν θέλετε να την τουμπάρετε, να βεβαιωθείτε πως δεν είναι υπερβολικά υγρή η επιφάνεια της ομελέτας.
 
Σερβίρετε με τα φύλλα ρόκας, ντυμένα με πετιμέζι ροδιού και ελαιόλαδο.

WE BELIEVE IN LONG-TERM RELATIONSHIPS THAT BRING VALUE TO BOTH

CONTACT US