English (United Kingdom)

Share

solomos inner

Συστατικά

  • 4 κομμάτια φιλέτο σολομού
  • 3 κουταλιές μέλι
  • ¼ φλ. ξίδι βαλσάμικο
  • 3 κουταλιές λικέρ χαρουπόμελο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι σησάμι άσπρο
  • 1 κουταλάκι σησάμι μαύρο αλάτι, πιπέρι

Βήματα

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετείτε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζετε επάνω τα φιλέτα σολομού (αν θα χρησιμοποιήσετε σολομό με πέτσα, τότε αυτή να είναι στην κάτω πλευρά του ταψιού). Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το μέλι, το ξίδι, το χαρουπόμελο, τη ζάχαρη, τα δύο είδη σησαμιού και το σκόρδο. Αν το μίγμα είναι αρκετά παχύρρευστο βάλτε λίγο νερό. 

Βήμα 3

Στη συνέχεια, απλώνετε τη μισή σάλτσα πάνω από το σολομό και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Ακολούθως, βάζετε και την υπόλοιπη σάλτσα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 5 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι ή κους κους με λαχανικά.

vinegar grape balsamic

WE BELIEVE IN LONG-TERM RELATIONSHIPS THAT BRING VALUE TO BOTH

CONTACT US