English (United Kingdom)

Share

asdf

Εκδοχή Α΄

  • 1 κιλό αλεύρι (χωριάτικο)
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1/3 του φλιτζανιού λάδι (φυστικέλαιο)
  • Λίγο αλάτι (1 κουταλάκι)
  • 3 ποτήρια  χαρουπόμελο

Εκδοχή Β΄

  • Σκέτη ζύμη με αλεύρι
  • Νερό
  • Λίγο αλάτι
 

Εκτέλεση Συνταγής 

 
Κοσκινίζουμε  το αλεύρι. Ρίχνουμε το λάδι, το νερό και προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι και ζυμώνουμε. 
Όταν ζυμωθεί καλά το κάνουμε  μπάλα και το σκεπάζουμε με πετσέτα  για 2 ώρες  περίπου. 
Κόβουμε ένα κομματάκι ζυμάρι και το κάνουμε  λεπτό και μακρύ σαν φιδάκι. 
Όταν λεπτύνει αρκετά το κόβουμε σε κομματάκια  και  το κλείνουμε  σταυρωτά.  Βράζουμε νερό  σε μια κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα να ψηθούν. 
Όταν ψηθούν αφαιρούμε το νερό  και  βάζουμε το χαρουπόμελο  μέσα στα κουλουράκια. Συνεχίζουν να ψήνονται  μαζί με το χαρουπόμελο  για 20 λεπτά.

WE BELIEVE IN LONG-TERM RELATIONSHIPS THAT BRING VALUE TO BOTH

CONTACT US