Blog

go btm

Σταφύλι

Ιδιότητες :

Το σταφύλι είναι πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C. Τα 100γρ σταφυλιών αποδίδουν 60Kcal. περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται φλαβονοειδή και θεωρείται πως συμβάλουν στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.

  • Λειτουργία της καρδιάς
  • Ισχυρή αντιγηραντική δράση
  • Αιμορροΐδων
  • Διατήρηση της νεανικής εμφάνισης
  • Δυσκοιλιότητας
  • Βοηθάει στη δυσπεψία
  • Η βιταμίνη Α συμβάλλει σημαντικά στην καλή λειτουργία της όρασης. Προστατεύει από διάφορες οφθαλμολογικές παθήσεις
  • Καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών διατηρώντας την αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα
  • Μείωση της χοληστερόλης
  • Ανακούφιση από τις αιμορροΐδες
  • Συμβάλλει στη θεραπεία διαφόρων λοιμώξεων

Προϊόντα :

  • Πετιμέζι Σταφυλιού
  • Πετιμέζι Άσπρου Σταφυλιού
  • Grapesweetella (Καραμέλες Σταφυλιού)
  • Θρεψίνη (Σταφυλόκρεμα)
  • Θρεψίνη (Σταφυλόκρεμα) με πραλίνα φουντουκιού
  • Μουσταλευριά
  • Βαλσάμικο Ξύδι Σταφυλιού
  • Σταφυλοαμύγδαλο

Χρησιμοποιείται :

Σαν γλυκαντικά σε ζεστά ή κρύα ροφήματα, σαν αυτούσιο ρόφημα διαλυμένο με νερό ή γάλα, σε κέικ, στην ταχίνι, σε πίττες, κρέπες, στην μυζήθρα, σε φέτα ψωμί, στο πιλάφι, σαλάτες, ψητά λαχανικά, ριζότο, ζυμαρικά, θαλασσινά, κρέατα, πουλερικά, στο γιαούρτι, στο παγωτό, στη φέτα, στα δημητριακά κλπ.