Ιδιότητες :
Το σταφύλι είναι πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C. Τα 100γρ σταφυλιών αποδίδουν 60Kcal. περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται φλαβονοειδή και θεωρείται πως συμβάλουν στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.
- Λειτουργία της καρδιάς
- Ισχυρή αντιγηραντική δράση
- Αιμορροΐδων
- Διατήρηση της νεανικής εμφάνισης
- Δυσκοιλιότητας
- Βοηθάει στη δυσπεψία
- Η βιταμίνη Α συμβάλλει σημαντικά στην καλή λειτουργία της όρασης. Προστατεύει από διάφορες οφθαλμολογικές παθήσεις
- Καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών διατηρώντας την αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα
- Μείωση της χοληστερόλης
- Ανακούφιση από τις αιμορροΐδες
- Συμβάλλει στη θεραπεία διαφόρων λοιμώξεων
Προϊόντα :
- Πετιμέζι Σταφυλιού
- Πετιμέζι Άσπρου Σταφυλιού
- Grapesweetella (Καραμέλες Σταφυλιού)
- Θρεψίνη (Σταφυλόκρεμα)
- Θρεψίνη (Σταφυλόκρεμα) με πραλίνα φουντουκιού
- Μουσταλευριά
- Βαλσάμικο Ξύδι Σταφυλιού
- Σταφυλοαμύγδαλο
Χρησιμοποιείται :
Σαν γλυκαντικά σε ζεστά ή κρύα ροφήματα, σαν αυτούσιο ρόφημα διαλυμένο με νερό ή γάλα, σε κέικ, στην ταχίνι, σε πίττες, κρέπες, στην μυζήθρα, σε φέτα ψωμί, στο πιλάφι, σαλάτες, ψητά λαχανικά, ριζότο, ζυμαρικά, θαλασσινά, κρέατα, πουλερικά, στο γιαούρτι, στο παγωτό, στη φέτα, στα δημητριακά κλπ.